חברות שנקלעו לקשיים פיננסיים ולחדלות פירעון, מתמודדות עם אתגרים המאיימים על המשך פעילותן. למרבה המזל, החוק מציע סעד לחברות החשופות לתביעות מצד הנושים, ומאפשר להן לעבור תהליך של שיקום והבראה במקום להגיע להליך של פירוק.
מהו ההליך לשיקום ולהבראת חברות?
עורך דין ייצוג חברות הוא איש המקצוע המומחה גם בתהליכים לשיקום ולהבראת חברות, ויכול לסייע לחברה הנתונה בקשיים פיננסיים זמניים, ולתמוך בה באופן שיאפשר לה להחזיר את כושר הפירעון ולהמשיך לפעול ולתפקד.
לפי החוק, חברה שנקלעה לקשיים פיננסיים יכולה לעבור הליך שיקום שיימשך לא יותר מ-9 חודשים, במהלכם יהיה עליה לנקוט באמצעים הקשורים להתארגנות מחדש, להתנהלות באופן יעיל יותר ולצמצום ההוצאות, למשל על ידי צירוף משקיע או שותף שיעזור להבראת החברה.
על חדלות פירעון ופירוק החברה
חברה המגיעה לחדלות פירעון עלולה להגיע להליך של פירוק. בהליך זה נמכרים כל נכסי החברה כדי לפרוע את חובותיה לנושים השונים.
בחירה בהליך של פירוק החברה במקום בהליך של שיקום והבראה, גורמת לאובדן הן של הנכסים הנוכחיים שלה והן של ההכנסות העתידיות האפשריות, וכמובן גם של המוניטין שלה שנרכש במאמץ רב לאורך שנים רבות.
לפי המומחים, לעתים קרובות עדיף לבחור בהליך לשיקום החברה במקום להיחפז ולבחור בפירוקה. ולו רק בגלל שהליך השיקום כרוך בניסיון לשקם את הפעילות, לשמור על הנכסים, להבטיח את פרנסת העובדים וכמובן לשמור על הלקוחות.
האם עדיף לבחור בהליך לשיקום ולהבראת החברה?
לעומת תהליך פירוק החברה, שמותיר אותה בלא כלום, לתהליך של שיקום והבראת חברות יש כמה יתרונות משמעותיים, וביניהם:
- שיפור פעילות העסק והגדלת ההכנסות שלו: תהליך השיקום וההבראה כרוך בעבודה מעמיקה שעשויה להגדיל את הכנסות העסק כמו גם לשפר את המוניטין שלו.
- העסק לא מפורק ונשאר ׳חי ונושם׳: מן הסתם עדיף שהחברה תשוקם ותישאר עסק ׳חי׳, כך שתוכל לשוב ולהיחשב לעסק מניב עם חובות מוסדרים ומוסכמים.
- תהליך השיקום פותח דרך למכירה עתידית של החברה ברווח, במקום שזו תגיע לפירוק ומשם כבר אין דרך חזרה.
שיקום והבראה של העסק משפיעים לטובה גם על המשק בכללו. כאשר העסק מקבל על פי חוק הזדמנות להתאושש ולהמשיך לפעול ולשגשג, הוא שומר למעשה על מקום העבודה של העובדים שלו שממשיכים ליהנות מביטחון תעסוקתי.
חברה שנקלעה לקשיים כלכליים ובוחרת להיעזר בחוק לשיקום חברות, יכולה לנצל את פרק הזמן של תשעת החודשים (יש גם אפשרות להארכה), שבמהלכם יוקפאו תהליכי פירעון החובות, והחברה תקבל הזדמנות למצוא פתרונות יעילים שיעלו אותה מחדש על המסלול להתנהלות כלכלית בריאה.
פתרונות אלה עשויים לכלול מיפוי החובות ועריכת הסדר תשלום, שילוב של משקיע או מיזוג עם חברה אחרת. בכול מקרה, חשוב לשקול מה עדיף לחברה שלכם, לפעול למען השיקום וההבראה שלה או לבחור בהליך שיגרום לפירוקה?